Julmagi

Idag arbetar jag sista dagen innan två veckors julledighet – så bra det känns! Edvin vaknade vid fem så jag kunde amma innan jag gick till jobbet, bra för både honom och mig. Blir en mysig start på dagen, och det är rätt ovärdigt att sitta inne och pumpa på toaletten på jobbet. Jag har valt att hålla igång aming på eftermiddagar/kvällar/nätter/mornar av flera skäl, och även om det är lite trixigt och det påverkar sömnen mycket, så överväger fördelarna. Och när jag kan gå hemifrån som i morse; Edvin sover gott i mitten av vår säng med armarna utsträckta och halvöppen mun, A balanserar på kanten av sängen och sover även han gott, då är det visserligen tråkigt att behöva gå iväg men jag ser ju att de har det tryggt och bra.

Och idag får jag komma hem med vetskapen att vi ska vakna och tillsammans ligga och dra oss varje morgon i två hela veckor… Känner mig så lyckligt lottad!

I onsdags var vi och julhandlade mat. Jag kände mig så vuxen! Jag har ju varje år firat hos mamma och pappa, där jag visserligen hjälper till med att laga och baka allting men jag behöver inte skriva inköpslistor eller handla. Nu gick vi, hela familjen, där och plockade bland alla godsaker till jul. Så fint!

För ett år sedan var jag höggravid, skräckslagen inför förlossningen och kunde inte riktigt förstå att jag snart skulle få en egen liten bebis – att jag skulle bli mamma. Jag var vid det här laget på väg till en fantastisk jul i blekinge hos mor och far, i en taxi tillsammans med lillasyster och hundra paket. I så många år har jag verkligen haft ångest och fruktat den dagen jag inte ska fira med min kärnfamilj. Nu när tiden är inne känns det inte alls jobbigt – jag har min egen familj som jag ska skapa egna, nya traditioner med.

Det kommer att bli den bästa julen någonsin – hur den än blir. Vi kommer att vara tillsammans.

 

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s